ALBANY & STURGESS
Autors: François Rivière (guions ) i Jean-Claude Floc'h (dibuixos)
Lloc i data d'aparició: França, abril de 1977. Pilote Mensuel #35

Francis Albany i Olivia Sturgess son dos personatges absolutament secundaris en el primer episodi d'aquesta sèrie que quan es va escriure va ser pensat com obra única sense continuació.

El protagonista és George Croft un periodista i escriptor de novel·les de misteri que viu en un Londres de 1949 mol inspirat en el model creat per Edgar Pierre Jacobs amb BLAKE ET MORTIMER.

Mentre Croft troba Malsons un llibre editat el 1926 on pot llegir i veure les frases i personatges dels seus propis llibres, escrits posteriorment, cosa que el deixa com a un vulgar plagiador. Investigant el misteri descobreix l'assassinat macabre d'un crític teatral similar al que estava descrit en un dels seus llibres. Aquest no és, però, l'únic assassinat i Croft anirà veient que les morts de ficció escrites per ell es converteixen en morts reals.

Han passat dos anys i els dos amics, Albany i Olivia, és troben prenent el té amb Agatha Christie quan una trucada els anuncia la mort de Christopher Harding l'editor de la noia.

Segurament la sèrie agradarà molt als admiradors de les suposades flema i impassibilitat britàniques. Els personatges sembla que actuïn a càmera lenta, ningú corre, ningú crida, ningú riu. Un univers molt d'Agatha Christie que és clarament admirada pels autors del còmic. Altres lectors, que no compartim aquest entusiasme perla vida britànica del segle passat, trobem aquests còmics una mica avorrits. I, podem afegir-hi, que llegits avui podriem dir amb tota seguretat que son "políticament incorrectes".

Editorial Joventud ha editat tres àlbums al nostre país.

El món del còmic
Toni Segarra