AL DANY
Autors: Víctor Mora (guions ) i Francisco Hidalgo (dibuixos)
Lloc i data d'aparició: Espanya, 1953. Ediciones Cliper

Sèrie de setze quaderns basada en un altre italiana del mateix nom que havia publicat la revista El Coyote. Terenci Moix en el seu llibre Història social del cómic diu que AL DANY "imitava el FLASH GORDON d'Alex Raymond presentant, però, un univers més ordenat i menys delirant.

Al Dany és un periodista del diari del Morning Star a qui el seu director envia al llunyà centre d'investigació espacial dirigit per doctor Craven que te proves que extraterrestres procedents del planeta Blau -els extraterrestres li diuen Zooglunn- han aterrat en diferents llocs de nostre planeta. I, de seguida, son atacat pels zooglunndians que volen evitar la difusió de la noticia.

Els terrestres aconsegueixen destruir las bases d'invasors però alguns supervivents fugitius s'enduen als protagonistes al seu planeta on regne un cruel dictador basant el seu poder amb els mateixos conceptes que havia sustentat el nazisme. Expressions com "raça superior" o "espai vital" surten sovint quan volen justificar el perquè de la invasió terrestre.

El món del còmic
Toni Segarra