ALISE ET LES ARGONAUTES
Autors: Patrick Cothias (guions) i Alfons Font (dibuixos)
Lloc i data d'aparició: França, 1986 a la revista Circus.
 

Es tracta d'una minisèrie, només dos àlbums, que malgrat comptar amb els noms de Patrick Cothias, l'autor de LES SEPT VIES DE L'ÈPERVIER, un dels guionistes més populars del còmic actuals i amb Alfons Font, l'autor de CLARK & KUBRICK, BRI D'ALBAN, LES ROBINSONS DE LA TERRE, EL PRISIONERO DE LAS ESTRELLAS, RHONER i tantes altres, probablement el dibuixant espanyol d'estil realista amb més prestigi a França, no va aconseguir entusiasmar els lectors.
Cothias va intentar l'experiència de traslladar els mites de l'antiga Grècia a un escenari de ciència-ficció com ja havien fet Lob i Pichard amb ULYSSE o darrerament, en el camp de la novel·la, Dan Simmons amb Ilion. L'acció que comença l'any 2032 ens presenta un món molt diferent de l'actual. Vint-i-un any abans i a causa de la por a una guerra atòmica va desencadenar-se una creuada antinuclar que va portar a la persecució i eliminació dels físics que podien conèixer aquella tecnologia però que ràpidament va estendre primer a tota mena de científics i posteriorment a qualsevol que tingués un títol universitari. El metges foren substituïts per fetillers i mags, els professors per xarlatans i les creences místiques o màgiques són les que imperen. Malgrat tot rés ha pogut impedir l'esclat d'una guerra bacteriològica durant la qual milions d'éssers humans han embogit a conseqüència de la utilització massiva d'al·lucinògens i gasos neurològics. Al començament de la història se'ns recorda una reaccionària cita profètica feta per una visionària medieval anterior a Nostradamus que prediu la destrucció de la Terra quan les dones portin pantalons, es vesteixin iguals que els homes, es tallin els cabells, els vaixells puguin navegar sota l'aigua i els homes, com si fossin ocells, puguin solcar els cels.
En el còmic veiem una desconeguda capital de França on la gent circula a cavall o en bicicleta. Només els més poderosos poden gaudir d'un model de cotxe, naturalment antic, atès que ja fa temps que han deixat de fabricar-se. La ciutat està governada per un pretensiós, corrupte, viciós, pedòfil i efeminat dictador que obliga a la seva neboda Alise a emprendre una arriscada aventura per cercar el mític vellocino d'or. Tot això observat per la seva mare acompanyada d'un misteriós individu anomenat Júpiter des d'una nau espacial, que porta el nom d'Olimp,

El món del còmic
Toni Segarra