BARRIO LEJANO
Autor: Jiro Taniguchi (guions i dibuixos)
Lloc i data d'aparició: Japó, 1998.
 

HARUKANA MACHI-E és el títol original d'aquesta obra, que amb el nom de Barrio Lejano ha estat publicada en dos volums, format llibre i en blanc i negra, a partir de l'adaptació francesa realitzada per Frédéric Boilet amb el vist-i-plau de l'autor, per l'editorial Ponent Mon S.L.
Encara que no es tracta d'un manga és indiscutible que l'estètica emprada es força diferent de la que utilitza habitualment el còmic europeu o americà. Potser per aquesta raó els dibuixos em continuen semblant molt pobres, poc imaginatius i poc elaborats. I, des d'aquest punt de vista, potser no hauria despertat en mi l'interès suficient per posar-la en aquesta web. Però el que em sembla poc discutible és la qualitat del guió que guanyà merescudament el premi al millor guió al festival d'Angulema del 2003.
La història té una lleu relació amb la ciència-ficció atès que descriu la insÚlita situació de Hiroshi Nakamura un arquitecte d'edat mitjana, casat i amb dues filles, que al tornar a casa agafa equivocadament un altre tren que no tant sols el transporta al lloc de la seva adolescència sinó també a l'edat corresponent. Nakamura, però, amb el cos d'un noi de 14 anys, conserva els coneixements i els records que té de la seva vida. Per això mateix la seva vida de jove comença a presentar petits canvis atès que les seves reaccions ja no són exactament iguals. Ell recorda traumàticament el dia que el seu pare els va deixar i va desaparèixer per sempre de les seves vides i, intenta, en aquesta nova oportunitat comprendre i evitar aquest fet. Un fet que, sense adonar-se'n està a punt de repetir ell mateix quan comença a sentir-se més bé en aquesta vida repetida que en la autèntica. Només un company es dona compte, a partir d'una conversa confidencial, que una cosa estranya succeeix. Coneixement que origina un del millors finals de la història del còmic.

El món del còmic
Toni Segarra