BUCK ROGERS IN THE 25TH CENTURY
Autors: Philip F. Nowlan (guions) i Dick Calkins (dibuixos)
Lloc i data d'aparició:Estats Units, 7 de gener del 1929. Distribuit pel National Newspaper Syndicate
 

Philp D. Nowlan va utilitzar una novel·la seva, Armaggedon 2419, publicada un any abans a la revista Amazing Stories per a escriure el guió d'aquest sèrie considerada com a la primera de ciència-ficció de la història del còmic.

En el primer episodi el tinent de l'aviació, Buck Rogers, és víctima d'un accident que el deixa paralitzat en un somni profund. Quan desperta al cap de cinc segles es troba amb una Terra dominada pels xinesos i es converteix en el líder de la lluita per l'alliberament del poble nord-americà. En aquest lluita trobarà Wilma Deering que es convertirà en la seva companya inseparable, conjuntament amb el Dr. Huer,en un seguit d'aventures que els portaran al planeta Mars on s'enfrontaran a malvats com Killer Kane i la seva seductora amiga Ardela Valmar.

El model que configura el trio protagonista serà repetit incomptables vegades a la història del còmic, començant per les sèrie rivals més directes de l'època i, amb la particularitat, de substituir la noia per un noiet jove quan la censura ho exigia, cosa una mica sorprenent si considerem les connotacions que aquest canvi representa. A la mort de Nowlan (1940), Calkins es va fer càrrec dels guions fins que va retirar-se l'any 1947.

Buck Rogers va ser dibuixat també per Murphy Anderson (1947-1949), Leon Dworkins (1949-1951), Dick Yager (1951-1958), Murphy Anderson altre vegada (1958-1959) i, finalment , George Tuska (1959-1967). Cap d'ells, però, va aconseguir donar a BUCK ROGERS la popularitat de FLASH GORDON i BRICK BRADFORD.

El món del còmic
Toni Segarra