DJINN
Autors: Jean Dufaux(guions) i Ana Miralles (dibuixos)
Lloc i data d'aparició: França, març 2001. Editorial Dargaud

Probablement no caldria parlar d'aquesta sèrie si no fos pel seu fort contingut eròtic. Sembla que la intenció dels autors és, clarament, mostrar innombrables escenes amb senyores despullades (rarament algun home) en tota mena de jocs sexuals. És clar que això havia de embolcallar-ho amb un ambient i una història que permetessin fer veure que es tractava d'un còmic de qualitat.
La història te lloc en dos moments diferents separats per bastants anys. En l'època actual una noia Kim Nelson intenta aprofundir en les seves arrels investigant la vida de la seva àvia Jade que en la Turquia del 1912 va ser la favorita del soldà Murati.
Aquí en Dufaux introdueix els elements polítics que fan creïble la història. A punt d'esclatar la guerra anglesos i alemanys es disputen les simpaties del imperi turc ara, ja, en franca decadència. Murati, més partidari dels alemanys, utilitza els serveis de Jade per corrompre, primer, la dona del ambaixador Nelson a fi d'aconseguir manipular-lo.
El sistema que farà servir Jade, una dona que na ha tingut cap escrúpol per fer matar una criatura, és sotmetre a l'anglesa a un procés de submissió sexual amb un sofisticat ritual.
Molts anys desprès la seva neta Kim seguirà el mateix procés sense saber-se exactament perquè se'n sent obligada. A menys que els autors ho hagin decidit així per poder anar exposant nus rera nus.
La sèrie té tres parts de quatre àlbums cadascuna. Confesso que només he pogut llegir fins al final la primera. Potser unes frases tretes del primer àlbum serveixen per entendre la filosofia que s'amaga al darrera. Quan Kim se sorprèn de l'existència d'un harem en ple segle XX li responen: "No has entès rés. L'Harem no és una humiliació sinó un honor". Doncs vaja!.

 

El món del còmic
Toni Segarra