KENYA
Autors: Rodolphe Daniel (guions). Luis Eduardo de Oliveira "Léo" i Bertrand Marchal (dibuixos)
Lloc i data d'aparició: França, 2001. Àlbums Dargaud
 

KENYA és un còmic que reuneix tots els ingredients per ser un clàssic de la ciència-ficció més popular, aquella que està fermament convençuda de l'existència d'extraterrestres que ens visiten de manera regular i de la maldat intrínseca dels governs terraquis que s'entesten en amagar i negar alló que aquesta mena de públic considera tant fonamental i cert com qualsevol dogma religiós. Això no vol pas dir que KENYA sigui, segons per qui, un mal còmic sinó que, acceptant aquestes premises és, pel contrari, una obra digna de ser llegida i admirada.

La història comença l'any 1947 quan tots els membres d'un safari, organitzat per l'escriptor John Remington, desapareix misteriosament en aquell país africà després de ser testimonis de la presència d'un animal prehistòric. Una noia, Kathy Austin, dels serveis secrets britànics, arriba a Mombasa per investigar els fets sota la falsa identitat de professora d'anglès. Allà coneix dos companys que, s'intueix, poden també ser espíes i a un estrafolari compte italià poseedor d'un palau en mig del desert. La presència d'animals suposadament extingits fa milions d'anys es veu confirmada tant per l'observació visual com per les restes calcinades pel que, sembla ser, un platet volador. Però la presència d'un estrany cub en els soterranis del palau posa de manifest l'existència d'una tecnologia avançada i desconeguda pels occidentals que alguns atribueixen a la presència d'èssers alienígenes i d'altres prefereixen suposar és, no se sap si de bona fe per causa de la guerra freda o enganyosament per no alarmar a la població mundial, obra dels soviètics.

Només fa un parell d'anys que ha acabat la segona guerra mundial, ha començat la guerra freda i encara queden nombrosos grups de nazis organitzats que pretenen continuar l'enfrontament amb els seus adversari. Molts fronts oberts als que cal afegir al menys dos grups d'extraterrestres que tenen plans molt diferents sobre la humanitat.

La sèrie consta de quinze episodis dividits en tres parts de cinc àlbums cadascuna -KENYA (dibuixada per Leo), NAMIBIA i AMAZONIA (dibuixades per Marchal)- on els diferents personatges que giren al voltant de la Cattherin Austin apareixen i desapareixen
a conveniència del guionista. Sempre, però, amb extraterrestres -bons i dolents- omnipresents.

Els àlbums han estat publicats en castellà per ECC Ediciones

El món del còmic
Toni Segarra