MARINA
Autors: Benoît Drousie "Zidrou" (guions ) i Matteo Alemanno (dibuixos)
Lloc i data d'aparició: França, 13 de setembre de 2013. Editorial Dargaud

Bernat Drousie que signava com Zidrou va ser el continuador de RIC HOCHET -amb el nom de "Noves aventures de,,," cinc anys desprès de la finalització d'aquella sèrie. Sempre és difícil continuar una obra -en aquest cas amb setanta-vuit àlbums publicats- que té un reconeixement indiscutible. Zidrou, però, aconsegueix amb "RIP. Ric" (Lombard, 2015) tornar a despertar l'interès dels seguidors de la sèrie que, finalment, hauran pogut veure la seva estimada Nadine completament nua.

Per la seva part Matteo Alemanno havia començat a treballar amb Zidrou a la sèrie MÈCHE REBELLE (Dupuis, 2003) una sèrie que segons la meva informació no ha estat publicada a Espanya.

Dargaud reuneix altre cop aquests autors per crear MARINA una sèrie -fins avui han sortit tres àlbums- que barreja dues històries que passen amb quasi set cents anys de diferència. A la Venècia del 1321 el Dux té un inexplicable gran interès per desfer-se de la seva filla. Quan aquesta i el seu germà son capturades per uns pirates el Dux, en contra de les lleis venecianes que prohibeixen pagar rescats, ordena un pagament perquè, simultàniament, li tornin el fill i matin la filla. Què té a veure aquesta història amb la descoberta a la Venècia del 2014 de les restes submergides d'una embarcació decorada amb el dibuix d'una sirena?.

Els autors saben fer-nos entrar en un relat que tergiversa les idees romàntiques que tenim de la ciutat dels canals. La riquesa i el poder de Venècia no s'aconseguiren sense grans dosis de crueltat i violència. El que més ens xoca, però, és que això ho veiem reflectit amb uns dibuixos plens d'encant, bellesa i serenor que encara ressalten més els encertats colors utilitzats.

MARINA ha estat publicat en castellà per Norma Editorial.

El món del còmic
Toni Segarra