PRIMAVERA TRICOLOR
Autor: Carles Santamaria (guions) i Pepe Farruqo (dibuixos)
Lloc i data d'aparició: Espanya, 2006. Fundació Pere Ardiaca

Dinou de juliol de 1936. Pels carrers i places de Barcelona el barcelonins republicans, anarquistes, comunistes, treballadors, sindicalistes i classes mitjanes defensen, colze a colze amb la Guàrdia Civil, el govern republicà en contra l'exèrcit que s'ha revoltat seguint les consignes dels generals feixistes.

En Joan, un metge comunista, participa en l'assalt a la Telefònica al costat d'en Lluís amic seu anarquista que cap greument ferit. Mentre espera l'arribada d'una ambulància en Joan recorda algunes de les escenes viscudes conjuntament des l'adveniment de la República. L'entusiasme dels primers moments, l'amistat primer i l'amor després amb Laura, una anarquista moderada que es convertirà en la seva muller, el bieni negre i el triomf de l'esquerres el 1934.

La mort d'en Lluís ens mostra un Joan entregat a la seva feina de cirugià. En el capítol següent, però, el veiem amb el grau de capità a la Batalla de l'Ebre.

El llibre porta un excel·lent pròleg del historiador Josep Fontana que desmenteix totalment els arguments que ha fet servir la dreta per justificar el cop d'estat.

El món del còmic
Toni Segarra