LE PRIVÉ D'HOLLYWOOD
Autors: José-Louis Bocquet i François Rivière (guions) i Philippe Berthet (dibuixos)
Lloc i data d'aparició: Bélgica, maig de 1985. Editorial Dupuis

Hippolyte Flynn és el protagonista d'aquesta sèrie de tres volums dels que Editorial Joventud només n'ha publicat dos en versions castellana (EL DETECTIVE DE HOLLYWOOD) o catalana, (EL DETECTIU DE HOLLYWOOD).
Aquest detectiu privat que investiga la gent del món del cinema en el Hollywood dels anys trenta s'inspira molt en les primeres novel·les del gènere negre, las de Hammet, Chandler, Cain, Ross McDonald o la Margaret Millar. Novel·listes que van fer també de guionistes en alguns dels clàssics del cine negre dels Estats Units.
Els autors han tingut la bona idea de posar dins la sèrie personatges del món real. A la primera aventura dos dels grans actors del cinema de terror, el Frankenstein Boris Karloff i el Dràcula Bela Lugosi, estan representats per Basil Orloff i Vlad Burlandi. De la mateixa manera l'actriu la Veronica Blake és la fidel representació de Verónica Lake.
Flynn treballa sol amb l'ajut de la seva fidel secretària Connie Rutledge i amb l'aversió de l'inspector Whiller que desitja sempre inculpar-lo del que sigui per treure-se'l de sobre.
Del grup de cineastes alemanys o austríacs que varen emigrar a Hollywood fugint del nazisme no tots eren aigua clara. Això és el que haurà d'esbrinar Hypp en la seva segona aventura.
Malgrat haver rebut el 1984 el premi Sonaille d'Argent en el Saló del Còmic de Sierre, Dupuis va decidir suspendre la sèrie després del tercer volum. Possiblement l'ambient del Hollywood d'aquells anys no havia estat suficient per engrescar
els lectors i el nombre de vendes no havia arribat al mínim necessari.

El món del còmic
Toni Segarra