LE SANG DES PORPHYRE (LA SANGRE DE LOS PORFIRIO)
Autors: Yann Le Pennetier "Balac" (guions ) i Joël Parnotte (dibuixos)
Lloc i data d'aparició: França, 26 de setembre 2006. Dargaud

LA SANGRE DE LOS PORFIRIO és una sèrie ja acabada de sis volums - dividida en dos cicles, el primer de quatre àlbums i el segon de dos- que narra la vida i l'enfrontament d'un poblet de Bretanya amb una família poderosa en plena decadència. Igual que la resta de vilatans Solznik, una noia jove, és dedica saquejar les restes dels freqüents naufragis d'aquelles costes contra el criteri autoritari d'un rector que inspira temor a la gent pel cristianisme que representa.

Comença la història quan la noia que s'ha quedat el collar que duia una dona morta s'amaga en una gruta per evitar ser descoberta i troba allà Gwémon i la seva mare darrers descendents dels Porfirio una família odiada pels habitants del poble que estaven convençuts que havien mort tots. La cosa es complica encara més amb l'aparició de Konan, germà gran de Gwémon, acabat de sortir d'un presidi on ha complert una llarga i injusta condemna que li va ser imposada quan tenia només set anys, edat que va afavorir la seva violació per part d'altres reclusos davant la mirada impertèrrita dels representants de la justícia.

El guionista complica la sèrie quan treu a la llum el tresor de Hyacinthe el pare dels nois, mort a l forca, que terroritzava els fills.

L'éxit de la sèrie es deu molt a l'habilitat i el mestratge del dibuixant. Parnotte aconsegueix convéncer dibuixant personatges i, sobretot, rostres on s'encallen sovint els dibuixants cosa que no menysté els bonics paissatges i edificis propis d'aquells indrets. Cal afegir-hi l'encert dels magnífics colors emprats pel propi Parnotte. Malauradament les magnífiques planxes de les costes de Bretanya desapareixen en el segon cicle l'acció del qual té lloc en el castell dels Rothéneuf situat als voltants de Saint-Malo.

Norma Editorial a publicat en castellà només el primer cicle.

El món del còmic
Toni Segarra