SOLEIL FROID (SOL FRIO)
Autors: Jean-Pierre Pécau (guions) i Jacob Damien (dibuixos)
Lloc i data d'aparició: França, 4 de maig de 2016. Éditions Delcourt

SOLEIL FROID és una sèrie de tres volums ja acabada que planteja un tema típic de la ciència-ficció: la fi de la humanitat. Una fi que pot ser provocada per les activitats dels mateixos humans. La Organització Mundial de la Salut ha explicat que el problema no és si la pesta aviaria podrà mutar i ser mortal pels homes sinó quan ho farà? Cada cop més hi ha gent que pensa que el desenvolupament ens porta a la destrucció.

En les valls alpines un home acompanyat d'un robot de càrrega intenta cercar un refugi que li permeti escapar-se de una epidèmia que ha matat ja les tres quartes parts dels sers humans. Una epidèmia que ha estat provocada per un grup que considera que la única manera de salvar el planeta és destruir els qui pels seus interessos l'estant matant. A la part més inaccessible de les muntanyes unes poques persones, en un laboratori abandonat, intenten sobreviure amb l'esperança que més al sud uns científics estant a punt de trobar l'antiviric que els permetrà la salvació. Potser en el Alps tenen la petita peça que els falta per aconseguir-ho.

El protagonista acompanyat del seu robot que té l'estructura d'una mula i una intel·ligència artificial empren un llarg viatge per trobar a la falda del Pirineus el grup que necessita el que porta ell per acabar la feina. Una feina que, potser, no pot acabar-se.

Jacob Damien amb els seus dibuixos realistes i els seus colors adequats ha sabut fer uns àlbums que interessen des del primer moment. La història ens és explicada amb flashbacks i, seguint l'itinerari dels viatgers, podem reconèixer molts llocs reals de la geografia francesa. Impressionant la planxa on veiem les restes del viaducte de Millau.

El món del còmic
Toni Segarra