SURVIVANTS. ANOMALIES QUANTIQUES
Autor: Luis Eduardo de Oliveira que signa "Léo" (guions i dibuixos)
Lloc i data d'aparició: França, gener 2011. Àlbums Dargaud

 

SUPERVIVENTS endega una sèrie paral·lela a la protagonitzada per Kim Keller l'heroïna d'ELS MONS D'ALDEBARAN. Una nova heroïna que, com no, també obtindrà els beneficis que atorga el haver ingerit una de les famoses píndoles blaves que proporciona la Mantisa supervivent de la catàstrofe que va suposar la destrucció de la nao Tycho Brahe enviada per la Terra, amb més de dos mil cinc-cents colons, per reforçar l'assentament i colonialització del planeta de l'estel Aldebaran. Leo va tenir l'habilitat -usual en la literatura de ciència-ficció- d'inventar-se un mecanisme que soslayés la impossibilitat física de desplaçar-se a una velocitat superior a la de la llum. Sense la "Transferència Benevides" l'invent que ho permet no haguès estat possible la interessant història escrita i dibuixada per Leo.

Ara bé, un invent de l'autor es pot utilitzar de la manera que convingui per la narració. Per això en els cins volums de SUPERVIVENTS Leo es treu de la mànega unes anomalies quàntiques que permeten un control total de l'energia i fer tota mena de canvis en les vides dels personatges gràcies a uns salts temporals que poden ser d'hores, dies, mesos i anys sense que l'autor doni cap mena d'explicació del perquè i del com succeeixen.

Al final, en el darrer àlbum, l'aparició en escena de Sven, el company alienígena de Kim Keller, i el seu ajut per rescatar els supervivents i portar-los a Aldebaran permet enllaçar aquesta saga amb les tres anteriors.