VALENTIN LE VAGABOND
Autor: René Goscinny (guions) i Jean Tabary (dibuixos)
Lloc i data d'aparició: França, 1960. Revista Pilote

L'any 1962 René Goscinny creà amb pocs dies de diferència, gener i febrer, dues sèries Les Aventures du Calife Haroun el Poussah i Valentin le vagabond pel dibuixant Jean Tabary. Un any després Goscinny assumia el càrrec de redactor en cap de la revista Pilote cosa que l'obligà a deixar els guions de la sèrie en mans de Tabary.

Goscinny va presentar el personatge com "un home polit, cultivat, una mica poeta, amant de moltes coses: la llibertat, les flors, els animals i, fins i tot, els homes".

Valentin es un rodamón simpàtic, bastant ingenu, que estima la natura i divaga pels camps francesos aconseguint sempre veure's embolicat malgrat seu en unes aventures increïbles. En totes elles ha d'enfrontar-se sempre amb persones més imbècils que dolentes. Especial atenció al comportament dels gendarmes, pels qui un rodamón es sempre un malfactor, que son representats pels autors sense cap mena de pietat.

La sèrie va deixar de ser publicada a Pilote l'any 73 i va passar a la revista Lucky Luke fins l'any 74. IMAV éditions va publicar l'any 2018 un primer volum integral. Si no vaig errat en castellà només va ser publicat a les pàgines de la revista DDT.

El món del còmic
Toni Segarra